20 Temmuz 2014 Pazar

İnterbus Macerası 7. Bölüm Paris

Şehre ilk girdiğinizde Paris'e mi  girdiniz anlamıyorsunuz...Öyle kalabalık, öyle bir trafik. Hele bir de ilk indiğiniz yerde 50 cente don satılan bir yer olunca iyicene aklınız karışıyor. :)

Lakin  kolunuza yapışıp bileklik satmaya çalışan afrikalı arkadaşlardan kurtulup ressamlar tepesine çıkıp manzarayı gördüğünüzde ve o çimlere uzandığınızda ehh evet Paris'teyim galiba diyebiliyorsunuz...



Resimden çok anlamasam da Picasso'nun , Van Gogh 'un burada resim yaptığını düşünmek ayrı bir duygu yaratıyor insanda...

Ressamlar tepesinden sonra şu Eyfel Kulesini bir görelim dedik :)
Gerçekten büyüleyici bir yapı.  300 metre yüksekliğinde demirden bir kule...Geceleri de ışık gösteriyle bir başka muhteşem görünüyor.Etrafındaki meydandaki çimlerde uzanıp şarabınızı biranızı yudumlarken Eyfel'i seyretmek gerçekten de romantik.Kiminle gittiğinize dikkat edin aşık olabilirsiniz ona çünkü :) O derece yani :) 

Gerçi interbusla giderseniz Eylfele karşı şarabınızın yada biranızın yanında  ton balığı ve/veya nutella yiyebilirsiniz. - ki daha fazlasını yapan arkadaşlarımızda var :) 

Her iki türle de unutamayacağınız anılarla ayrılacağınız kesin eyfelden :) 

Bu kadar muhteşem bir yapının tarihi de ilginç aslında.Fuar giriş kapısı olarak inşa edilen yapıya dönemin ileri gelenleri ve sanatçıları sokak lambası  ve demir yığını olarak görmüşler ve kule inşaasına karşı imza toplamışlar :). İlk yapıldığında 20 yıllığına izin almış yapı.Lakin sonra yüksekliğiyle iletişimde işe yaradığı için kalmasına izin verilmiş.Günümüzde ise bildiğiniz üzere şehrin sembolü olmuş ve Parisliler arasında Demir Bayan adını almış... 





Eyfel'in sonsuz tadını aldıktan sonra Şanzelize Caddesini dolaşıp Paris sokaklarında kaybolmalıyız dedik ve gezimize başladık...
Şanzelize Caddesi tarladan bozma bir cadde olarak başlamış hayatına..Uzunca ve genişçe bir cadde...en ünlü ve pahalı markaların mağazaları var.Yani hem boyutsal olarak hem de fiyatlar açısından  bizim İstiklalin uzunu ve kalını diyebiliriz kaba bir dille .Ama en güzelde bu anlatıyor bence... Adım başı bir eğlenceye aksiyona ve sokak gösterilerine rastlayabilirsiniz.Çekinmeyin katılın hepsine.Eğleneceğinizi garanti ederim - Hem kim görecek sizi bir daha :)




Blogun amacı fotoğraf paylaşmak ve bende fotoğraf bitmez :) Lakin birazda anlatayım ne yaptık ne ettik diye di mi?

Paris ya burası...Müze dolu... Müze hastasıysanız bulduğunuza girin :) Ama en iyisi Louvre Müzesi tabii Mona Lisa'yı görmedim demezsiniz.Bir de selfie çektirirsiniz ohh tam olur... Müze çok büyük planlı programlı gidin yoksa bitmez ..he bir de dinç gidin yoksa benim gibi dur bir şeyler atıştırayım dediğiniz müzenin önündeki alanda plaj kıvamındaki çimlerde uyuyup kalırsınız Müze falan yalan olur :)

Notre Dame Katadreli de görülmesi gereken yerlerden. Ve aslında sokaklarda dolaşın bol bol.Sonra bir cafeye oturun ama turistik bir cafe olmamasına özen gösterin...

Şu kruvasanlarından deneyin.Utanmayın 3 5 tane yiyebilirsiniz :) Bir de şu nutellalı krepleri var.Ya otobüste gıdım gıdım yediğimiz de nutella orda krebin içine bol kepçeden sürdükleri de nutella lakin tat bambaşka çözmüş değilim :)

Tabii gönül ister ki şöyle Vedat Minör abimizin girdiği bir mekana girip Fransız mutfağını dibine kadar tatmak ...
Ben yapamadım umarım siz yaparsınız :) 

Dikkatimi çeken şey Paris'de cafede küllük istediğimizde yere atmamızı söylediler izmaritleri falan.Değişik gelmişti...

Hmm başka;

Paris aşk şehri aşıklar şehri diye geçiyor güya, O kadar Eyfel'in oralarda takıldım bir tanede şöyle aşkla birbirine bakan sarılan öpüşen bir çift görmedim ya :) bu konuda Roma'yı aşıklar şehri yapmalılar bence :)

Erkekleri hakkında bir yorum yapamayacağım ama bayanları güzel değil.Yani bize anlatılan güzellik de değiller.Evet çoğunun kendine has bir çekiciliği var ama Paris bu daha iyisini bekliyor insan.Eskidenmiş diyorlar şimdiki gençlik kendine bakmıyor diyorlar ama bilemicem tabii... :)) 

Uzun lafın kısası ben yine çok beğenmedim Parisi :) Eyfeli çıkar İstanbul ...Eyfeli çıkartırsan İstanbul öne bile geçer boğazıyla :)

Evet, Paris de 2 gün geçirdikten sonra sıradaki ülke İtalya.orada görüşmek üzere :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder